Багато дорослі добре пам’ятають смак страв, якими їх годували в дитинстві, і одне з них – горохове пюре, як у садку. Ніжне пюре з насиченим смаком і зеленню чудово впишеться у ваше повсякденне меню. Згідно з технологічною картою береться співвідношення гороху і води на 1 порцію: 100 гр. гороху і 250 мл води. Додамо в пюре молоко, яйце і вершкове масло. В спеціях таке пюре не потребує. Горох беремо дроблений жовтого кольору і його попередньо замочуємо.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горох колотий – 1.5 склянки
- Вода – 800 мл
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати горохове пюре як у дитячому садку? Горох кілька разів промийте водою, поки вода не стане прозорою.
Потім горох замочити на 3 години в холодній воді.
Потім замочений горох перекладіть в каструлю з товстим дном, залийте чистою водою, додайте трохи солі і варити протягом години на маленькому вогні, щоб він тільки трохи кипів. Не забудьте зняти пінку з поверхні.
Коли горох звариться, злийте з нього залишки води, якщо вона вся не вбереться.
Потім у зварений горох налийте підігріте молоко, вбийте яйце, покладіть шматочок вершкового масла і ложкою перемішайте.
Потім за допомогою заглибного блендера горох пюрируйте до однорідної гладкої текстури.
Пюре спробуйте на смак і досипте сіль.
Кріп промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і перекладіть його в пюре.
Горохове пюре «як у дитячому садку» готове. Розкладіть його в порційні тарілки і можете подавати до столу на гарнір до будь-якої страви.
Смачного!