Хочу поділитися простим рецептом горохового супу з м’ясом яловичини, приготованого в каструлі. Апетитний суп виходить наваристим, ситним і досить густим. Такий суп обов’язково припаде до смаку всім. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Горох колотий – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Кріп для прикраси
  • Вода – 5 л
  • Сіль – за смаком
  • Яловичина на кістці – 900 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з м’ясом яловичини в каструлі? Першим ділом вимийте яловичину на кістці. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1 годину.

Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в гарячий бульйон. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками. Додайте в каструлю до решти інгредієнтів.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці і викладіть в бульйон.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.

Кріп ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Гороховий суп з м’ясом яловичини, приготований в каструлі, розлийте по порціях, прикрасити подрібненим кропом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною Пісний суп гороховий