Настійно рекомендую приготувати апетитний ситний суп гороховий з копченою грудинкою. Перше блюдо виходить дуже ароматним і смачним, відмінний варіант для частування на сімейному обіді.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох – 200 гр.
  • Грудинка копчена – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп гороховий з копченою грудинкою просто! Колотий горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.

Копчену грудинку наріжте великими шматками.

М’ясо викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду, викладіть горох. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30-40 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до м’якості.

Копчену грудинку вийміть з бульйону. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.

Остиглу копчену грудинку наріжте кубиками.

А потім відправте в суп, додайте приготовану зажарку і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.

Апетитний суп гороховий з копченою грудинкою подавайте на обідній стіл порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом