Любителі смачно і корисно поїсти, точно оцінять цей рецепт. Ніжне горохове пюре з цибулею і морквою можна подати не тільки як гарнір, але і використовувати в начинці для домашніх пирогів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох колотий – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горохове пюре з цибулею і морквою? Горох ретельно промийте під проточною водою. Потім залиште його у воді набухати, краще це зробити з вечора, щоб на наступний день приступати до приготування пюре.

Як слід вимочений горох перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть ложкою піну і прикрийте каструлю кришкою.

Варіть горох до готовності, при необхідності долийте воду. Наприкінці посоліть за смаком. За допомогою блендера зробіть пюре.

Цибулю і моркву очистіть і подрібніть. Обсмажте овочі на рослинному маслі до готовності. Потім засмажку перекладіть в горохове пюре.

При бажанні можна ще раз подрібнити пюре блендером, щоб воно було повністю однорідним. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з зеленню.

Приємного апетиту!

Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Горохова каша-пюре Горохове пюре на воді Гороховий суп-пюре Каші