Любителі смачно і корисно поїсти, точно оцінять цей рецепт. Ніжне горохове пюре з цибулею і морквою можна подати не тільки як гарнір, але і використовувати в начинці для домашніх пирогів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох колотий – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло соняшникова 20 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати горохове пюре з цибулею і морквою? Горох ретельно промийте під проточною водою. Потім залиште його у воді набухати, краще це зробити з вечора, щоб на наступний день приступати до приготування пюре.
Як слід вимочений горох перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть ложкою піну і прикрийте каструлю кришкою.
Варіть горох до готовності, при необхідності долийте воду. Наприкінці посоліть за смаком. За допомогою блендера зробіть пюре.
Цибулю і моркву очистіть і подрібніть. Обсмажте овочі на рослинному маслі до готовності. Потім засмажку перекладіть в горохове пюре.
При бажанні можна ще раз подрібнити пюре блендером, щоб воно було повністю однорідним. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з зеленню.
Приємного апетиту!
Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Горохова каша-пюре Горохове пюре на воді Гороховий суп-пюре Каші