Ще зовсім недавно пюре і каша з гороху були популярними в багатьох сім’ях, але зараз про ці страви незаслужено забули. Горохове пюре з тушонкою може стати швидким, ситним та смачним обідом для вашої родини. Смак цієї страви багато в чому визначає якість тушонки і сорт гороху. Його заздалегідь замочують, варять на мінімальному вогні, щоб білок не згорнувся, а пюре вийшло м’яким. Зараз у супермаркеті можна купити «горох-скоровар». Він за 30 хвилин добре розварюється і його не треба попередньо замочувати


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 4 склянки
  • Тушонка – 1 банка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 4 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохового пюре з тушонкою? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування цієї страви. Тушонку дістаньте з баночки і можете видалити зайвий жир. Відміряйте потрібну кількість гороху.

Горох помістіть в окрему мисочку і кілька разів промийте холодною водою.

В каструлю з товстим дном пересипте промитий горох, налийте до нього потрібну кількість чистої води і помістіть її на плиту. Варіть горох на невеликому вогні протягом 30 хвилин від початку кипіння. Не забудьте зняти з поверхні пінку і горох періодично перемішуйте.

До кінця варіння горох посоліть, спробуйте і ще трохи поварити, якщо він не розварився. Зварений горох за бажанням можна пюрировать блендером. Потім у каструлю до гороховому пюре перекладіть тушонку.

Потім додайте дрібно нарізаний зелений кріп і пюре з тушонкою і зеленню перемішайте.

Горохове пюре з тушонкою готово. Розкладіть його на порційні тарілочки, додайте ще по пару шматочків тушонки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша з м'ясом Горохове пюре без замочування гороху Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Каші