Горохове пюре – незаслужено забуте блюдо. Воно просто готується, корисно за складом і, до того ж, вельми бюджетне. Мало кому подобається моно-горохове пюре на воді, тому для більш багатогранного та насиченого смаку додаємо овочі, спеції і, в даному випадку, тушонку. Це експрес-варіант м’ясної добавки, якщо немає часу на довге повноцінне гасіння. Тушонку ж достатньо просто добре розігріти в гороховому пюре. Що стосується гороху, то його можна заздалегідь замочити на кілька годин, щоб він швидше зварився і став м’яким.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 1 склянка
- Тушонка – 1 банка
- Морква – 1 шт.
- Вода – 3 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 15 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати горохове пюре з тушонкою в мультиварці. Горох висипаємо в сито і добре промиваємо під струменем холодної води. Промиваємо його до тих пір, поки вода не перестане пінитися і не буде витікати повністю чиста. Ретельно промити горох дуже важливо – пюре тоді вийде чистим і без накипу. Поміщаємо промитий горох в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо замачиваться на п’ять-сім годин. Зручно залишати на ніч.
До моменту приготування пюре очищаємо моркву від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими шматочками. Як варіант, можна порізати соломкою.
Горох після замочування ще раз обполіскуємо водою, помістивши в сито. Потім викладаємо його у суху чашу мультиварки. Поверх висипаємо подрібнену моркву. Кладемо лавровий лист.
Вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Рідина повинна повністю покрити горох і морква. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння» на п’ятдесят хвилин.
Коли час заданої програми закінчиться, мультиварку відкриваємо, закладаємо в чашу шматочок вершкового масла. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Знову ставимо режим «Гасіння», цього разу на десять хвилин. Закриваємо кришку і продовжуємо готувати.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку і перемішуємо горох лопаткою так, щоб сформувалося пюре – горох м’який і легко розпадається на дрібні шматочки. Тушонку розкриваємо, видаляємо надлишок жиру і кладемо м’ясо в чашу на гаряче пюре. Перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо на десять хвилин в режимі «Підігрів». За цей час тушонка розігріється і просочить горох м’ясним соком.
Розкладаємо по порційних тарілках горохове пюре разом з тушонкою. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем. Посипаємо зеленню поверхнею пюре і подаємо його на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша в мультиварці Горохова каша в мультиварці Поларіс Горохова каша з цибулею Горохове пюре Горохове пюре в мультиварці Горохове пюре на воді