З величезною радістю хочу поділитися надзвичайно смачним рецептом горохового супу-пюре з картоплею. Суп виходить легким і ніжним, смачним і ароматним. Чудовий варіант для ситного сімейного обіду. Приготуйте, і ніхто не залишиться байдужим!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Окріп – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Курка – 500 гр.
  • Сухарики – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати гороховий суп пюре з картоплею? Горох добре промийте, а потім залийте водою і залиште замачиваться на деякий час. Потім злийте через сито або друшляк. Горох можна використовувати колотий або цілий.

Куряче м’ясо промийте, а потім викладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, зніміть піну, яка утворилася шумівкою, і варіть під кришкою 30 хвилин. Після чого вийміть м’ясо і викладіть підготовлений горох.

Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, наріжте кубиками і відправте в каструлю. Варіть 40-45 хвилин.

Петрушку ретельно промийте і обсушіть, струсивши зайву вологу.

Посоліть суп і зніміть з вогню. Акуратно перекладіть в чашу блендера, додайте петрушку. Скориставшись блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції. М’ясо відокремте від кісток.

Апетитний гороховий суп-пюре, приготований з картоплею, розлийте по тарілках, зверху викладіть відварене куряче м’ясо і присипте хрусткими сухариками. Подавайте ароматне перша страва на обідній стіл. Сухарики можна використовувати магазинні або приготувати самостійно.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре з м'ясом Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп-пюре