Від усього серця хочу поділитися цікавим рецептом надзвичайно смачного запашного горохового супу-пюре з м’ясом. Текстура наваристого першого страви виходить однорідною і ніжною. Суп-пюре чудово підійде для сімейного ситного обіду. Приготуйте, і ви будете приємно здивовані!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Окріп – 2,5 л.
- Сіль – за смаком
- М’ясо копчене – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гороховий суп-пюре з м’ясом, горох промийте кілька разів під холодною водою і викладіть в каструлю, залийте попередньо підготовленим окропом, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години. Горох можна використовувати колотий або цілий. Колотий звариться швидше.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть ножем. Розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте рослинне масло. Викладіть овочі і обсмажте до м’якості, постійно помішуючи.
Обсмажені овочі зніміть з вогню і додайте в суп. Блюдо доведіть до кипіння. Копчене м’ясо наріжте на шматочки невеликого розміру і викладіть в сковороду. Готуйте на невеликому вогні 7-10 хвилин, періодично помішуючи.
За необхідності посоліть суп і додайте чорний мелений перець. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Злегка остудіть. Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до стану однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися кухонним комбайном або протерти через дрібне сито.
Наваристий гороховий суп-пюре розлийте по тарілках, зверху викладіть обсмажені копченості і подавайте на стіл. Додатково можна подати хрусткі сухарики.
Приємного апетиту!
Горохове пюре Горохове пюре без замочування гороху Горохове пюре з м'ясом Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп-пюре