Від усього серця хочу поділитися цікавим рецептом надзвичайно смачного запашного горохового супу-пюре з м’ясом. Текстура наваристого першого страви виходить однорідною і ніжною. Суп-пюре чудово підійде для сімейного ситного обіду. Приготуйте, і ви будете приємно здивовані!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Окріп – 2,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • М’ясо копчене – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати гороховий суп-пюре з м’ясом, горох промийте кілька разів під холодною водою і викладіть в каструлю, залийте попередньо підготовленим окропом, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години. Горох можна використовувати колотий або цілий. Колотий звариться швидше.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть ножем. Розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте рослинне масло. Викладіть овочі і обсмажте до м’якості, постійно помішуючи.

Обсмажені овочі зніміть з вогню і додайте в суп. Блюдо доведіть до кипіння. Копчене м’ясо наріжте на шматочки невеликого розміру і викладіть в сковороду. Готуйте на невеликому вогні 7-10 хвилин, періодично помішуючи.

За необхідності посоліть суп і додайте чорний мелений перець. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Злегка остудіть. Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до стану однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися кухонним комбайном або протерти через дрібне сито.

Наваристий гороховий суп-пюре розлийте по тарілках, зверху викладіть обсмажені копченості і подавайте на стіл. Додатково можна подати хрусткі сухарики.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре без замочування гороху Горохове пюре з м'ясом Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп-пюре