Гороховий суп найкраще варити з колотого гороху, він краще розварюється і суп з ним виходить близьким за до консистенції пюре. Основою для горохового супу в цьому рецепті будуть служити копчені ребра яловичі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичі ребра копчені – 450 – 500 гр.
- Горох – 300 гр.
- Вода – 3 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Томатна паста – 2 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік сушений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування горохового супу з говяжьими копченими реберцями смачний! Копчені реберця розріжте на більш дрібні частини, перекладіть їх у каструлю і залийте водою. Доведіть бульйон до кипіння.
Потім додайте в каструлю очищений цибулю, лавровий лист і перець горошком, варити на середньому вогні 30 хвилин.
Дістаньте реберця з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його.
Горох кілька разів промийте водою. Потім окремо відваріть до м’якості.
В м’ясний бульйон додайте нарізаний кубиками картоплю, м’ясо і горох. Варіть суп до готовності картоплі 10-15 хвилин.
Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, обсмажте на олії до готовності.
Додайте в суп обсмажену моркву, томатну пасту і варіть ще 5 хвилин. Потім додайте сіль за смаком, сушений базилік і подрібнений часник, прикрийте каструлю кришкою і залиште суп на 10 хвилин. Подавайте гороховий суп з сухариками або свіжим хлібом.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною Гороховий суп у каструлі