Сьогодні пропоную приготувати надзвичайно апетитний гороховий суп з куркою без засмажки. Ароматне перше блюдо принесе вам незабутнє задоволення. Чудовий варіант для смачного сімейного обіду, з яким впорається навіть недосвідчена господиня.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 150 гр.
  • стегно Куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гороховий суп з куркою без засмажки легко! Добре вимийте курячі стегна. Викладіть в каструлю. Налийте воду і трохи посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 30 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.

Подрібнену ріпчасту цибулю додайте в каструлю.

Горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. Якщо ви маєте вільний час, горох можна замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується.

Промитий горох викладіть в киплячий бульйон.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Подрібнену моркву викладіть в бульйон.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками.

Нарізану картоплю відправте в суп. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 40 хвилин.

Посоліть і поперчіть. Додайте лавровий лист. Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Додайте в суп подрібнену зелень, а потім вимкніть вогонь. Залиште настоюватися на 30 хвилин.

Яскравий за смаком і ароматний гороховий суп з куркою, приготований без засмажки, подавайте на обідній стіл порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі