Суп з гороху і ніжною копченої грудинки помітно різноманітить ваше домашнє меню. Яскраве страва приємно дивує смаком і ароматом. Візьміть на замітку для великого ситного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка копчена – 350 гр.
- Горох – 1,5 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Паприка – 1 ч. л.
- Кріп для прикраси
- Олія – для смаження
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з копченою курячою грудкою? У великій каструлі з водою відварюємо до м’якості заздалегідь вимитий і вимочений горох.
Копчену курячу грудку поділяємо на кубики або брусочки середнього розміру.
Далі дрібно натираємо моркву і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо овочі на олії 3 хвилини, після чого вливаємо до них томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.
До відварного гороху додаємо копчену грудку, овочеву піджарку і дрібно нарізаний помідор, а також сіль і паприку. Продовжуємо варити страву до густини близько 30 хвилин на слабкому вогні.
Ситний і наваристий гороховий суп розливаємо по тарілках, доповнюємо кропом, сірчаним хлібом і подаємо до обіду!
Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою Гороховий суп у каструлі