Суп з гороху і ніжною копченої грудинки помітно різноманітить ваше домашнє меню. Яскраве страва приємно дивує смаком і ароматом. Візьміть на замітку для великого ситного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка копчена – 350 гр.
  • Горох – 1,5 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кріп для прикраси
  • Олія – для смаження
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з копченою курячою грудкою? У великій каструлі з водою відварюємо до м’якості заздалегідь вимитий і вимочений горох.

Копчену курячу грудку поділяємо на кубики або брусочки середнього розміру.

Далі дрібно натираємо моркву і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо овочі на олії 3 хвилини, після чого вливаємо до них томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.

До відварного гороху додаємо копчену грудку, овочеву піджарку і дрібно нарізаний помідор, а також сіль і паприку. Продовжуємо варити страву до густини близько 30 хвилин на слабкому вогні.

Ситний і наваристий гороховий суп розливаємо по тарілках, доповнюємо кропом, сірчаним хлібом і подаємо до обіду!

Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою Гороховий суп у каструлі