Суп з лисичками і фрикадельками простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Для супу з фрикадельками з основних складових знадобиться фарш, лисички, зелений горошок і плавлені сирки. Горошок і моркву подарують супу яскравий зовнішній вигляд, з фаршу приготуємо ситні фрикадельки, лисички відповідають за аромат, а сирки допоможуть добитися шовковистою консистенції.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Лисички свіжі – 200 гр.
  • Горох – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 – 4 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати суп з лисичками і фрикадельками. Ріпчасту цибулю почистити, половину цибулини нарізати дрібними кубиками.

Змішати фарш, розморожену зелень і цибулю. Посолити і поперчити, перемішати.

Картоплю почистити, помити і порізати кубиками.

Поставити нарізану картоплю варитися.

З фаршу сформувати фрикадельки.

Коли закипить вода з картоплею, покласти в суп свіжий горошок і фрикадельки.

Моркву почистити і порізати кружальцями.

Нарізати кубиками другу половину цибулі.

Розтопити в сковороді вершкове масло, додати рослинне. Пасерувати цибулю і моркву 5 хв.

Лисички попередньо почистити, відварити у підсоленій воді і порізати. Додати лисички до цибулі з морквою через 5 хв. після початку смаження. Готувати ще 4 хв. на вогні нижче середнього. Додати вміст сковороди в суп.

Плавлені сирки порізати невеликими шматочками.

Свіжу зелень добре промити, обсушити і дрібно нашаткувати.

Додати в суп шматочки сирків, зелень. Посолити, поперчити і перемішати. Варити ще 5 хв, помішуючи.

Вимкнути грибний суп з фрикадельками, розлити по порційних тарілках. Додати сметану і розмішати.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп у каструлі Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти