Якщо ви любите прості домашні страви, пропоную приготувати цікавий на смак гороховий суп з копченою курячою ніжкою. Апетитний супчик можна приготувати на обід або вечерю, і порадувати своїх домашніх ситним і зігріваючим стравою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох колотий – 250 гр.
  • копчені Курячі ніжки – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з копченою курячою ніжкою? Колотий горох промийте кілька разів під водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. М’ясо копчених курячих ніжок наріжте кубиками.

Підготуйте помідори, болгарський перець і цвітну капусту. Помідори вимийте і обсушіть, наріжте кубиками.

Болгарський перець наріжте кубиками. Цвітну капусту дрібно наріжте. Я використовувала заморожені овочі.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлені інгредієнти. Налийте холодну воду, посоліть і поперчіть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1-1,5 години.

Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть.

Ароматний суп гороховий з копченою курячою ніжкою, розлийте по порційних тарілках, прикрасити подрібненою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом