Якщо ви любите прості домашні страви, пропоную приготувати цікавий на смак гороховий суп з копченою курячою ніжкою. Апетитний супчик можна приготувати на обід або вечерю, і порадувати своїх домашніх ситним і зігріваючим стравою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 250 гр.
- копчені Курячі ніжки – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з копченою курячою ніжкою? Колотий горох промийте кілька разів під водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. М’ясо копчених курячих ніжок наріжте кубиками.
Підготуйте помідори, болгарський перець і цвітну капусту. Помідори вимийте і обсушіть, наріжте кубиками.
Болгарський перець наріжте кубиками. Цвітну капусту дрібно наріжте. Я використовувала заморожені овочі.
В глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлені інгредієнти. Налийте холодну воду, посоліть і поперчіть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1-1,5 години.
Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть.
Ароматний суп гороховий з копченою курячою ніжкою, розлийте по порційних тарілках, прикрасити подрібненою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом