Любителям наваристих ароматних перших страв пропоную приготувати надзвичайно смачний і апетитний гороховий суп з копченим салом. Процес приготування супу досить простий, однак тривалий. Гороховий суп готується з простих інгредієнтів, які можна знайти на будь-якій кухні.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горох колотий – 150 гр.
- Сало копчене – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з копченим салом? Копчене сало наріжте скибочками і обсмажте до апетитної рівномірної скоринки з двох сторін на добре розігрітій сухій сковороді. Після чого зніміть його зі сковороди.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте великим кубиком. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, наріжте соломкою. Обсмажте до м’якості на сковороді, на якій обсмажували копчене сало.
Картоплю вимийте і очистіть, наріжте кубиками. Колотий горох промийте кілька разів під водою, можна замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується. Картопля і горох відправте в каструлю. Залийте водою. Доведіть до кипіння. Посоліть, готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.
Приготовану засмажку викладіть в суп. Доведіть до кипіння. Додайте чорний мелений перець, варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
Накрийте каструлю кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин. Наваристий гороховий суп з копченим салом подавайте на обідній стіл порційно. Зверху викладіть обсмажене копчене сало.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями