Любителям наваристих ароматних перших страв пропоную приготувати надзвичайно смачний і апетитний гороховий суп з копченим салом. Процес приготування супу досить простий, однак тривалий. Гороховий суп готується з простих інгредієнтів, які можна знайти на будь-якій кухні.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох колотий – 150 гр.
  • Сало копчене – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з копченим салом? Копчене сало наріжте скибочками і обсмажте до апетитної рівномірної скоринки з двох сторін на добре розігрітій сухій сковороді. Після чого зніміть його зі сковороди.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте великим кубиком. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, наріжте соломкою. Обсмажте до м’якості на сковороді, на якій обсмажували копчене сало.

Картоплю вимийте і очистіть, наріжте кубиками. Колотий горох промийте кілька разів під водою, можна замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується. Картопля і горох відправте в каструлю. Залийте водою. Доведіть до кипіння. Посоліть, готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.

Приготовану засмажку викладіть в суп. Доведіть до кипіння. Додайте чорний мелений перець, варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.

Накрийте каструлю кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин. Наваристий гороховий суп з копченим салом подавайте на обідній стіл порційно. Зверху викладіть обсмажене копчене сало.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями