Сьогодні пропоную приготувати надзвичайно апетитний гороховий суп з куркою без засмажки. Ароматне перше блюдо принесе вам незабутнє задоволення. Чудовий варіант для смачного сімейного обіду, з яким впорається навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 150 гр.
- стегно Куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гороховий суп з куркою без засмажки легко! Добре вимийте курячі стегна. Викладіть в каструлю. Налийте воду і трохи посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.
Подрібнену ріпчасту цибулю додайте в каструлю.
Горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. Якщо ви маєте вільний час, горох можна замочити в розчині з харчовою содою. Так він швидше приготується.
Промитий горох викладіть в киплячий бульйон.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Подрібнену моркву викладіть в бульйон.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками.
Нарізану картоплю відправте в суп. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 40 хвилин.
Посоліть і поперчіть. Додайте лавровий лист. Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Додайте в суп подрібнену зелень, а потім вимкніть вогонь. Залиште настоюватися на 30 хвилин.
Яскравий за смаком і ароматний гороховий суп з куркою, приготований без засмажки, подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі