Для тих, хто любить прості і легкі в приготуванні домашні страви, рекомендую чудовий рецепт наваристого горохового супу з кісточками яловичини. Процес приготування супу не доставить вам незручностей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 100 гр.
  • Морква (заморожена) – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яловичина на кістці – 500 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Корінь селери – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування горохового супу з кісточками яловичини. Горох добре промийте, а потім залийте водою, додайте харчову соду і залиште замачиваться на деякий час. Харчова сода прискорить приготування гороху і полегшить засвоєння їжі. Горох краще замочувати з вечора.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. На дно чаші мультиварки налийте рослинне масло. Викладіть нарізану цибулю, заморожену подрібнену моркву і корінь селери. На панелі мультиварки встановіть програму «Смаження» і натисніть кнопку «Старт».

Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості. Потім додайте томатну пасту.

Потім додайте попередньо замочений і промитий горох.

В чашу мультиварки викладіть промиті яловичі кістки.

Залийте холодною водою. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте кубиками і відправте в чашу мультиварки.

Добре посоліть. На панелі мультиварки встановіть програму «Варка», час приготування – 2 години. Закрийте кришку мультиварки і натисніть кнопку «Старт».

Зелень гарненько промийте і дрібно наріжте. Готуйте до закінчення програми. Відкрийте кришку мультиварки і додайте подрібнену зелень. Потім встановіть режим «Підігрів». Залиште настоюватися гороховий суп на 30 хвилин.

Гороховий суп, приготований з кісточками яловичини, подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною