Сьогодні хочу розповісти вам про надзвичайно смачний рецепт апетитного горохового супу з куркою і копченою ковбасою. Особливо сподобається такий суп чоловічій половині людства. Суп виходить наваристим і ароматним. Обов’язково приготуйте, і ви будете в захваті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 200 гр.
- Курка – 500 гр.
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Шинка – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Сосиски – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з куркою і копченою ковбасою? Першим ділом вимийте курку. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Налийте холодну воду, додайте петрушку, лавровий лист і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30 хвилин.
Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою з вечора. Так він швидше приготується.
Промитий горох викладіть в гарячий бульйон. І варіть приблизно 40 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.
Шинку, копчену ковбасу, сосиски і будь-які інші ковбасні вироби очистіть від оболонки і дрібно наріжте.
Приготуйте засмажку. Добре розігрійте Сковороду. Налийте рослинне масло.
Викладіть підготовлені овочі і обсмажте до м’якості.
Потім викладіть ковбасні вироби і готуйте на повільному вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин.
Потім викладіть приготовлену зажарку і добре перемішайте.
Додайте чорний мелений перець за смаком. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть.
Гороховий суп з куркою і копченою ковбасою розлийте по порціях, прикрасити подрібненою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою