Сьогодні хочу розповісти вам про надзвичайно смачний рецепт апетитного горохового супу з куркою і копченою ковбасою. Особливо сподобається такий суп чоловічій половині людства. Суп виходить наваристим і ароматним. Обов’язково приготуйте, і ви будете в захваті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Курка – 500 гр.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Шинка – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з куркою і копченою ковбасою? Першим ділом вимийте курку. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Налийте холодну воду, додайте петрушку, лавровий лист і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30 хвилин.

Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою з вечора. Так він швидше приготується.

Промитий горох викладіть в гарячий бульйон. І варіть приблизно 40 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.

Шинку, копчену ковбасу, сосиски і будь-які інші ковбасні вироби очистіть від оболонки і дрібно наріжте.

Приготуйте засмажку. Добре розігрійте Сковороду. Налийте рослинне масло.

Викладіть підготовлені овочі і обсмажте до м’якості.

Потім викладіть ковбасні вироби і готуйте на повільному вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин.

Потім викладіть приготовлену зажарку і добре перемішайте.

Додайте чорний мелений перець за смаком. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть.

Гороховий суп з куркою і копченою ковбасою розлийте по порціях, прикрасити подрібненою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з куркою