Для любителів гострих страв рекомендую приготувати зимову гостру закуску з зелених помідорів з хріном. Така закуска зберігається всю зиму у великій каструлі або бочці в прохолодному приміщенні і дістається по мірі необхідності.


Інгредієнти: на 50 порц.

  • Помідори свіжі (зелені та червоні) – 5 кг
  • Гірчиця – 200 гр.
  • Для заливки: –
  • Болгарський перець солодкий – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 1,6 кг
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Листя хрону – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гострої закуски із зелених помідорів з хроном? Підготуйте необхідні інгредієнти для гострої закуски з зелених помідорів. Відсортуйте зелені і бурі помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, дайте їм обсохнути.

Болгарський перець промийте, обсушіть і очистіть від насіння і серцевини. Часник очистіть від лушпиння. Гострий червоний перець помийте, очистіть від насіння. За допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна подрібніть бурі помідори, болгарський перець, червоний гострий перець і часник. Подрібнену масу покладіть в глибоку ємність.

Листя хрону ретельно вимийте, очистіть корінь хрону, а потім подрібніть таким же способом, як інші інгредієнти. З’єднайте з подрібненої овочевий масою, додайте сіль та цукровий пісок, ретельно перемішайте.

Зелені помідори наколіть зубочистками в декількох місцях. Підготуйте глибокі ємності. У мене два пластмасових відра для харчових цілей. На дно покладіть шар зелених помідорів, залийте невеликою кількістю приготовленої овочевий заливки, присипте гірчичним порошком. Чергуйте шари.

Таким чином заповніть підготовлені ємності, поки всі інгредієнти не витратилися. Накрийте кришками, а зверху додайте гніт.

Через 3-4 тижні гостра закуска із зелених помідорів з хріном буде готова до вживання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори з часником Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори холодним способом Помідори чилі на зиму