Зелені помідори, як правило, закочують, ближче до осені, залишають для цього недоспевшие плоди, але деякі так люблять такі томати, що починають їх закочувати ще влітку. Заготівля така не потребує стерилізації банок, що відсікає такий нелюбий багатьма момент при консервації. А закуска при цьому виходить дуже ароматний і апетитна.


Інгредієнти: на 12 л.

  • Помідори зелені – 6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – 4 ст. л.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 склянка
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець запашний – 12 шт.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Вода – 2,2 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені помідори фаршировані морквою і часником на зиму. Помідори залийте теплою водою на 6 годин. За цей період необхідно 2 рази зливати воду і заливати свіжу теплу.

Кришки залийте водою і поставте кип’ятитися на 5 хвилин. Банки без пошкоджень вимийте і стерилізуйте в духовці. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинами. Морква почистіть і наріжте півкільцями, перець – дрібною соломкою. Очищену цибулю наріжте кільцями. Зелень вимийте і просушіть на рушник.

Закип’ятіть 6-7 л. води окремо в каструлі. У банки розкладіть по листу хрону, кропу, 3 гілки петрушки і 3 смородинового листа, 1 лавровику, 3 горошини кожного перцю, 2 гвоздики і щіпці коріандру. Зверху присипте подрібненою цибулею.

Помідори поріжте хрестоподібним надрізом, не розрізаючи повністю. У кожний відсік покладіть по шматочку часник, моркву і солодкий перець.

Складіть нафаршировані помідори в банки, розміщуючи їх щільно один до одного. Залийте їх окропом, накрийте кришкою і залиште настоятися 15 хвилин. Потім перелийте воду знову в каструлю, притримуючи вміст кришкою і поставте на середній вогонь. Знову залийте банки киплячий рідиною на 15 хвилин, злити розсіл в каструлю. Відлийте з нього 3 склянки і замість них додайте сіль і цукор. Перемішайте і закип’ятіть рідина. Відразу додайте в розсіл оцет, розмішайте і влийте в банки.

Загорніть кришки спеціальним приладом і переверніть догори дном. Залиште для повільного остигання під пледом на ніч, а потім перемістіть заготовку в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори Помідори гарячим способом Помідори з часником всередині Помідори на зиму Помідори фаршировані часником на зиму