Гострі зелені помідори без стерилізації – простий спосіб приготування пікантною закуски, яка чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв. Процес приготування такої закуски займає мінімуму часу і багато в чому ця заслуга – найпопулярнішого в господарстві консерванту – оцту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1, 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гострих зелених помідорів на зиму без стерилізації? Для початку готуємо необхідні інгредієнти.

Приготуємо маринад. Виливаємо В каструлю літр очищеної води. Туди ж відправляємо сіль і цукор. Маринад доводимо до кипіння.

Тим часом на друшляк викладаємо промиті помідори і занурюємо в киплячу воду, яку потрібно розігріти в іншій каструлі. Помідори тримаємо в окропі одну хвилину.

На дно чистої і сухої банки викладаємо лавровий лист, перець горошком, нарізаний пластинами часник і помідори.

Додаємо до овочів в банку столову ложку оцту.

Заливаємо вміст банки маринадом. Накриваємо кришкою і закатуємо.

Накриваємо наші заготовки теплою ковдрою до того моменту, поки їх вміст не охолоне.

Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з оцтом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори в літрових банках