Гострі зелені помідори без стерилізації – простий спосіб приготування пікантною закуски, яка чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв. Процес приготування такої закуски займає мінімуму часу і багато в чому ця заслуга – найпопулярнішого в господарстві консерванту – оцту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1, 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гострих зелених помідорів на зиму без стерилізації? Для початку готуємо необхідні інгредієнти.
Приготуємо маринад. Виливаємо В каструлю літр очищеної води. Туди ж відправляємо сіль і цукор. Маринад доводимо до кипіння.
Тим часом на друшляк викладаємо промиті помідори і занурюємо в киплячу воду, яку потрібно розігріти в іншій каструлі. Помідори тримаємо в окропі одну хвилину.
На дно чистої і сухої банки викладаємо лавровий лист, перець горошком, нарізаний пластинами часник і помідори.
Додаємо до овочів в банку столову ложку оцту.
Заливаємо вміст банки маринадом. Накриваємо кришкою і закатуємо.
Накриваємо наші заготовки теплою ковдрою до того моменту, поки їх вміст не охолоне.
Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з оцтом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори в літрових банках