Коли зовсім немає часу на готування нормальної їжі, можна швидко приготувати на сковорідці для сніданку або перекусу гаряче і ситне блюдо – грінки з сиром і ковбасою. Рецепт перевірений часом.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Батон – 1 шт.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 60 мл
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати грінки з батона з яйцем, сиром і ковбасою на сковороді одне задоволення! Спочатку приготуємо всі зазначені в рецепті інгредієнти, щоб все було під рукою. Набір продуктів простий, і вони завжди є в холодильнику у кожної господині.

Гострим ножем батон нарізаємо на 7 товстих шматочків, десь товщиною до 2,5 см

Потім кожен шматочок надрізаємо ножем, щоб вийшла «книжечка».

ковбаси знімаємо оболонку і нарізаємо її на 14 тонких слайсів.

На тонкі скибочки (7-14 штук) нарізаємо шматок твердого сиру.

нарізані шматочки батона кладемо по два шматочки сиру і ковбаси.

Таким порядком формуємо всі грінки.

В окремому посуді збиваємо виделкою або вінчиком молоко з яйцями.

Добре розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Кожну гренку поміщаємо в приготовлену суміш на кілька секунд, щоб батон просочився нею з обох сторін.

Потім смажимо грінки до рум’яного кольору на двох сторонах. Смажимо на середньому вогні і до розплавлення сиру.

Підсмажені грінки перекладаємо зі сковорідки на паперовий рушник для видалення зайвої олії, а потім подаємо до сніданку.

Приємного апетиту!

Грінки з батона на сковороді Грінки з білого хліба Грінки з сиром Грінки з хліба Грінки з яйцем Грінки на сковороді