Якщо в лісі зібрали білі грузді, але їх кількості недостатньо для засолювання чи консервації, їх можна швидко і смачно приготувати, обсмаживши на сковороді з цибулею та сметаною.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Грузді білі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування груздів білих смажених? Попередньо вимочити грузді в холодній підсоленій воді близько 2 годин. Піде гіркоту. Грузді зварити протягом 15 хв, остудити і нарізати невеликими шматочками.
Цибулину почистити, помити і порізати півкільцями.
Трохи зарумянить цибулю, покласти сметану, сіль і мелений чорний перець.
Додати порізані грузді, обсмажувати на середньому вогні, поки не випарується більша частина рідини. В кінці на 2 хв. закрити сковороду кришкою. Злегка остудити і подавати з хлібом або гарніром.
Приємного апетиту!
Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти