Якщо в лісі зібрали білі грузді, але їх кількості недостатньо для засолювання чи консервації, їх можна швидко і смачно приготувати, обсмаживши на сковороді з цибулею та сметаною.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Грузді білі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування груздів білих смажених? Попередньо вимочити грузді в холодній підсоленій воді близько 2 годин. Піде гіркоту. Грузді зварити протягом 15 хв, остудити і нарізати невеликими шматочками.

Цибулину почистити, помити і порізати півкільцями.

Трохи зарумянить цибулю, покласти сметану, сіль і мелений чорний перець.

Додати порізані грузді, обсмажувати на середньому вогні, поки не випарується більша частина рідини. В кінці на 2 хв. закрити сковороду кришкою. Злегка остудити і подавати з хлібом або гарніром.

Приємного апетиту!

Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти