Ставите питанням: як смачно заготовити грузді, щоб вони простояли довше і радували смаком і близьких, і гостей. Відповідь проста: приготуйте грузді мариновані гарячим способом. Цей рецепт виправдовує всі ваші очікування, гарячі від захоплення очі домочадців вам забезпечені.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати грузді мариновані гарячим способом? Підготувати грузді для маринування.
Гриби перебрати, добре очистити губкою або зубною щіткою, щоб не залишилося ніяких забруднень. Ретельно промити грузді під холодною водою.
Підготувати спеції для маринованих груздів. Часник очистити.
У каструлю налити воду, закип’ятити її, додати 2 столові ложки солі. Відправити туди підготовлені гриби. Варити приблизно 15 хвилин.
В окремій каструлі приготувати маринад для груздів. Закип’ятити воду з додаванням чорного перцю горошком і запашного перцю, а також лаврового листа і солі. З каструлі з груздями злити воду. Коли сіль в маринаді повністю розчиниться, перекласти в маринад гриби. Варити грузді таким чином ще 15 хвилин.
Зняти каструлю з вогню, викласти в каструлю з грибами часник.
На каструлю з груздями поставити гніт, щоб не було контакту грибів з киснем. Поставити нашу заготовку в холодну прохолодне місце на місяць. Ось так швидко і просто готуються грузді мариновані гарячим способом.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді Як приготувати грузді - рецепти