З великим задоволенням хочу поділитися смачним і простим рецептом маринованих лисичок, яким постійно користуюся сама під час зимових заготовок. Цей рецепт для мене просто ідеальний. Грибочки виходять зі збалансованим смаком і чудовим ароматом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Лисички свіжі – 1,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Оцтова есенція – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих лисичок за класичним рецептом. В першу чергу ретельно переберіть гриби, очистіть від рослинного сміття і промийте лисички кілька разів в холодній воді.

Підготовлені лисички викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, посоліть і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть лисички 15-20 хвилин.

Відварені лисички злийте через друшляк або дрібне сито і ретельно промийте під холодною проточною водою.

Приготуйте маринад. У глибоку каструлю налийте вказане в рецепті кількість питної води, додайте необхідну кількість солі, цукру, чорний перець горошком і лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Потім викладіть в каструлю лисички. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Варіть лисички в маринаді ще 20-25 хвилин, потім влийте оцтову есенцію, добре перемішайте, варіть ще буквально 2 хвилини і відразу зніміть з вогню. Банки вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Після чого гарячі лисички рівномірно розподіліть по стерильним банкам, обережно витягаючи їх з гарячого маринаду з допомогою шумівки.

Банки з лисичками повністю залийте ароматним маринадом.

Гарячі банки з маринованими лисичками обережно закрутіть стерильними кришками. Банки з лисичками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником, а потім залиште в такому стані до їх повного охолодження приблизно на добу.

Після чого охолоджені банки з маринованими лисичками переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму