грузді Мариновані з цибулею – відмінна холодна закуска на святковий стіл. Процес маринування грибів займає досить тривалий час, але воно того варто. Грузді виходять хрусткими, пряними і в міру солоними. Для подачі на стіл їх потрібно лише заправити невеликою кількістю масла і посипати зеленню.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Листя чорної смородини – 4 – 6 шт.
- Кріп – 4 – 6 гілок
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.
Процес приготування:
Готувати грузді мариновані з цибулею легко! Грузді промиваємо під прохолодною проточною водою, видаляючи сміття. Викладаємо гриби в невелике відро або таз і заливаємо їх холодною водою. Залишаємо гриби на добу, протягом яких кожні 3-4 години воду зливаємо і заливаємо нову. Ця процедура необхідна для того, щоб позбутися від молочного соку, який міститься в грибах і надає їм гіркоту.
Через добу відкидаємо гриби на друшляк і ще раз добре промиваємо проточною водою. Залишаємо на 20-30 хвилин, щоб стекла вода, після чого у грибів як можна коротше відрізаємо ніжки.
Листя смородини промиваємо і просушуємо на рушник. На дно банки насипаємо трохи солі, укладаємо дві гілочки кропу, лавровий лист і кілька горошин перцю. Потім укладаємо пару кілець ріпчастої цибулі і кілька платівок часнику. Зверху розподіляємо гриби і трохи солимо. Потім знову укладаємо шар спецій, цибулі та часнику, гриби, зверху сіль. Таким чином, викладаємо в банку всі інгредієнти. Завершальним повинен бути шар зелені.
Зверху гриби вкриваємо шаром марлі, складеної в 2 шари і ставимо вантаж (ця може бути банку з водою або невеликий камінь, який ви використовуєте в якості гніту). Банку з груздями залишаємо при кімнатній температурі на 3 діб, в процесі настоювання вони пустять сік, в якому і будуть маринуватися. Через зазначений час банку з груздями прибираємо в холодильник або льох і раз у кілька днів трохи струшуємо їх. Готові грузді будуть через місяць.
Гриби на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти