Аджика є одним з улюблених соусів в Грузії. Що ж відрізняє її від звичайної і звичної аджики? Гострий і пікантний смак і зелені приправи, які надають їй неповторний аромат. Рецепт дозволяє заготовити цей соус на зиму, але можна приготувати його до обіду, в такому випадку не потрібно додавати оцет.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 300 гр.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
- Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грузинської аджики з баклажанами? Томати, перець і баклажани вимийте в прохолодній воді. Видаліть серцевину з насінням у перців (з гірким перцем краще робити це в рукавичках). У баклажанів обріжте хвостики і наріжте на великі кубики.
Помідори розрізати на шматки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки.
Всі овочі подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки. Перекладіть овочеве пюре в каструлю і після закипання варіть 20 хвилин на малому вогні, періодично помішуючи. Всипте сипучі спеції і продовжуйте готувати 10 хвилин.
З часнику зніміть шкірку і теж подрібніть.
Перекладіть в каструлю і влийте оцет, перемішайте. Через 2 хвилини розкладіть аджику по простерилизованным банкам і закупорьте. Переверніть банки і укутайте на 6 годин.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика без хрону Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика кавказька Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму