Аджика є одним з улюблених соусів в Грузії. Що ж відрізняє її від звичайної і звичної аджики? Гострий і пікантний смак і зелені приправи, які надають їй неповторний аромат. Рецепт дозволяє заготовити цей соус на зиму, але можна приготувати його до обіду, в такому випадку не потрібно додавати оцет.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 300 гр.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грузинської аджики з баклажанами? Томати, перець і баклажани вимийте в прохолодній воді. Видаліть серцевину з насінням у перців (з гірким перцем краще робити це в рукавичках). У баклажанів обріжте хвостики і наріжте на великі кубики.

Помідори розрізати на шматки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки.

Всі овочі подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки. Перекладіть овочеве пюре в каструлю і після закипання варіть 20 хвилин на малому вогні, періодично помішуючи. Всипте сипучі спеції і продовжуйте готувати 10 хвилин.

З часнику зніміть шкірку і теж подрібніть.


Перекладіть в каструлю і влийте оцет, перемішайте. Через 2 хвилини розкладіть аджику по простерилизованным банкам і закупорьте. Переверніть банки і укутайте на 6 годин.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика без хрону Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика кавказька Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму