Апетитні рижики можна солити не тільки холодним способом, але і в гарячому розсолі. Самі гриби потрібно попередньо відварити, а також спеціально приготувати розсіл. Загалом, нічого складного в засолюванні цього гриба немає, якщо точно слідувати рецептом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рижики свіжі – 2 кг
- Корінь хрону – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Лимонна кислота – 2 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування солоних рижиків в розсолі простий у приготуванні! У каструлю наберіть літр очищеної води, додайте спеції і сіль, доведіть рідину до кипіння. Прокип’ятіть близько п’яти хвилин майбутній розсіл і залиште на десять хвилин настоятися під кришкою.
Чисто вимиті і очищені гриби тим часом відваріть в солоній воді, з лимонною кислотою протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.
Злийте воду з грибів, відкинувши їх на друшляк. Протягом десяти хвилин дайте грибів повністю стекти.
Розподіліть гриби по банкам, пересипаючи порубаним часником.
Потім процідіть за допомогою сита або марлі розсіл з каструлі і влийте його в банку з грибами, наповнюючи ємності до країв.
Закрийте банки з рижиками щільними стерильними капроновими кришками і дайте повністю охолонути, перед тим як приберете гриби в льох або холодильник для тривалого зберігання.
Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму