Мариновані лисички без оцту – незвичайна і проста в приготуванні закуска. Незвичайність даної заготовки в тому, що відварні лисички укладаються в банку шарами, кожен шар присипається невеликою кількістю солі. Мариновані гриби – це завжди актуальна закуска для всієї родини!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – 40 гр.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані лисички без оцту? Гриби слід очистити від сміття і промити холодною водою.

Після цього поміщаємо лисички в каструлю, заливаємо їх водою. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Далі в каструлю до грибів відправляємо кроповий парасольку, чорний перець, лавровий лист, сіль (1 ст. л.) і гвоздику. Всі інгредієнти перемішуємо, варимо лисички з моменту закипання протягом 20 хвилин.

Готові лисички дістаньте з води за допомогою шумівки. На дно стерилізованою банки викладаємо залишився парасольку кропу, очищені зубчики часнику. Гриби кладемо в ємність наступним чином: шар відварених лисичок, потім пару щіпок солі, знову шар лисичок, потім сіль і т. д.

В самому кінці в банку з лисичками необхідно залити маринад, в якому гриби раніше варилися.

Банку щільно закриваємо кришкою. Тривале зберігання заготовки можливо тільки в прохолодному місці. Мариновані лисички без оцту готові!

Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму