З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом маринованої тополевой рядовки. Грибочки виходять ароматними і неймовірно смачними з ніжною хрустку текстуру. Такі гриби я заготовляю щорічно. Намагаюся маринувати, як можна більше, щоб пригостити близьких і друзів. Всі просто в захваті від цієї закуски.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рядовка (тополевая) – 2 кг
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Листя чорної смородини – 6 шт.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованої рядовки тополевой? Ретельно переберіть, очистіть від сміття і травинок, а потім і промийте рядовки в прохолодній проточній воді.

Вимиту тополевую рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть рядовки 20-30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Відварену тополевую рядовки злийте через друшляк або сито і ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Промийте листя чорної смородини і парасольки кропу. Викладіть В каструлю лавровий лист, листя чорної смородини, парасольки кропу, гвоздику, перець чорний горошком, сіль. Залийте питною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь. Викладіть рядовки в маринад і варіть ще 15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту. Перемішайте і прокип’ятіть рядовки ще 5 хвилин. Після чого зніміть з вогню.

Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Ополоником розкладіть рядовки по стерильним банкам, залийте гарячим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито.

Гарячі банки з тополевой рядуванням добре закрутіть або загорніть стерильними кришками, скориставшись закаточной машинкою. Банки з рядовками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму