Пропоную скористатися досить простим і швидким рецептом і приготувати смачні, щільні і хрусткі вовнянки, які практично не віднімуть у вас часу. Вовнянки холодної засолювання зберігаються всю зиму, їх добре використовувати для приготування улюблених закусок і апетитних салатів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування грибів вовнянок холодної соління на зиму смачний! Ретельно переберіть і промийте вовнянки у холодній проточній воді. Потім замочіть їх у холодній проточній воді на 12-18 годин, змінюючи воду кожні 4 години.
Після закінчення часу вовнянки злийте через сито або друшляк і добре промийте прохолодною проточною водою.
Вимийте банку в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте її в духовій шафі або на водяній бані. Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою, наріжте тонкими скибочками. Парасольки кропу і листя чорної смородини ретельно промийте під проточною водою. На дно банки покладіть зелень і трохи солі, потім ряд вовнянок.
Заповніть банку волнушками, чергуючи з нарізаним часником, сіллю, лавровим листом, листям смородини і парасольками кропу. В середину викладіть чорний перець горошком. Заповнивши банку, зверху викладіть листя чорної смородини і парасольки кропу. Потім накрийте марлею складеної в декілька шарів і поставте зверху гніт.
Приблизно через 3 вовнянки осядуть і зменшаться в обсягах, марлю періодично промивайте. Вовнянки холодної засолювання будуть готові через місяць. Банку з волнушками помістіть в холодильник або льох. Перед подачею промийте вовнянки від надлишків солі, здобріть нерафінованою олією і прикрасити кільцями ріпчастої цибулі або подрібненою зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму