Пропоную скористатися досить простим і швидким рецептом і приготувати смачні, щільні і хрусткі вовнянки, які практично не віднімуть у вас часу. Вовнянки холодної засолювання зберігаються всю зиму, їх добре використовувати для приготування улюблених закусок і апетитних салатів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Волнушки – 1 кг
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування грибів вовнянок холодної соління на зиму смачний! Ретельно переберіть і промийте вовнянки у холодній проточній воді. Потім замочіть їх у холодній проточній воді на 12-18 годин, змінюючи воду кожні 4 години.

Після закінчення часу вовнянки злийте через сито або друшляк і добре промийте прохолодною проточною водою.

Вимийте банку в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте її в духовій шафі або на водяній бані. Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою, наріжте тонкими скибочками. Парасольки кропу і листя чорної смородини ретельно промийте під проточною водою. На дно банки покладіть зелень і трохи солі, потім ряд вовнянок.

Заповніть банку волнушками, чергуючи з нарізаним часником, сіллю, лавровим листом, листям смородини і парасольками кропу. В середину викладіть чорний перець горошком. Заповнивши банку, зверху викладіть листя чорної смородини і парасольки кропу. Потім накрийте марлею складеної в декілька шарів і поставте зверху гніт.

Приблизно через 3 вовнянки осядуть і зменшаться в обсягах, марлю періодично промивайте. Вовнянки холодної засолювання будуть готові через місяць. Банку з волнушками помістіть в холодильник або льох. Перед подачею промийте вовнянки від надлишків солі, здобріть нерафінованою олією і прикрасити кільцями ріпчастої цибулі або подрібненою зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму