смачні Хрусткі рядовки ідеальні для маринування. Спробуйте заготовити гриби з хріном та іншими спеціями. Пікантна закуска різноманітить ваш сімейний стіл в будь-який час року.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Рядовка – 1 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Корінь хрону – 30 гр.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рядовкт маринованої з хроном? Гриби перебираємо і отмачиваем в холодній воді, видаляючи будь-які забруднення. За необхідності рядовки нарізаємо і відварюємо в киплячій воді протягом 30 хвилин. Відкидаємо продукт на друшляк. Окремо натираємо корінь хрону на тертці і змішуємо його з грибами, даємо настоятися.

Приготуємо маринад. Заллємо водою сіль, цукор і всі спеції. Доводимо до кипіння, тримаємо на плиті 50-7 хвилин і вимикаємо. Проціджуємо отримане.

Викладаємо гриби з хроном в стерилізовані банки, заливаємо гарячим маринадом, додаємо по ложці оцтової есенції і закриваємо кришками. Даємо заготівлі охолонути, після чого можна зберігати в прохолодному приміщенні. Готово!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму