Варення з черешні – одна з улюблених зимових заготовок у кожної господині. Черешня – дуже соковита і смачна ягода, в ній багато корисних вітамінів і мінералів. Але головне – можна сміливо експериментувати, поєднуючи її з іншими ягодами і фруктами! Пальчики оближеш!
Густе варення з черешні без кісточок п’ятихвилинка на зиму
Варення з черешні без кісточок – дуже популярний спосіб приготування. Його не доводиться довго варити, а значить в ньому залишається велика кількість корисних речовин. Варення виходить густим, з яскравим насиченим смаком. Даний зимовий насолоду!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 900 гр.
Процес приготування:
Як приготувати густе варення з черешні без кісточок на зиму? Промиваємо і очищаємо від кісточок черешню (це дуже легко зробити за допомогою шпильки). Відправляємо її в каструлю, засипаємо цукром-піском і ставимо на плиту на маленький вогонь.
Чекати, поки наша маса закипить, при цьому не забуваємо її помішувати, щоб не пригоріло. Коли закипить, продовжуємо варити точно 5 хв. Якщо на поверхні утворюється піна, її не чіпаємо і не знімаємо.
Залишаємо варення приблизно на п’ять годин, для того, щоб воно остаточно захолола. Знову ставимо його на плиту і на маленькому вогні доводимо до кипіння, тепер варимо 5 хв. і відправляємо остигати. Повторюємо процедуру ще раз. Якщо з’являється піна, то прибираємо її. Коли варення з черешні стало потрібно консистенції – досить густим, знімаємо і розкладаємо по банках, попередньо їх простерилізований.
Варення готове! Всім приємного апетиту!
Варення з черешні без кісточок з желатином
Варення з черешні з желатином – одна з найсмачніших домашніх заготовок на зиму. Ягоди черешні дуже соковиті, а тому желатин зробить варення більш наваристим і густим. Чаювання з таким ласощами одне задоволення!
Порції: 4
Час готування: 30-35 хв.
Склад:
- Вода – 100 мл
- Лимонна кислота – 3 гр.
- Черешня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Желатин – 6 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі продукти, щоб все необхідне було під рукою.
Крок 2. Перебираємо черешню, видаляємо кісточки, промиваємо, кладемо ягоди в чашу блендера і подрібнюємо.
Крок 3. Тепер відправляємо масу в каструлю і засипаємо цукровим піском, додаємо лимонну кислоту.
Крок 4. Доводимо до кипіння і варимо ще 15 хв.
Крок 5. В окремій ємності заливаємо желатин холодною водою і настоюють 10 хв.
Крок 6. У гаряче варення вводимо желатин, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, щоб желатин розчинився.
Крок 7. Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закатуємо стерильними кришками і залишаємо остигати.
Приємного апетиту!
Варення з черешні без кісточок з апельсином
Варення з черешні без кісточок з апельсином – справжній подарунок для тих, хто любить незвичайні смакові поєднання! Завдяки цитрусовим ноток, варення набуває особливого шарму. Таке варення точно не залежиться на полицях в коморі!
Порції: 4
Час готування: 30 хв.
Склад:
- Апельсини – 1 шт.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо всі продукти і даємо їм підсохнути.
Крок 2. Очищаємо від шкірки апельсин, з часточок вичавлюємо сік вручну або за допомогою соковижималки.
Крок 3. Шкірку натираємо на тертці або нарізаємо дрібними шматочками.
Крок 4. З’єднуємо апельсин з цукром в емальованому каструлі. Чекаємо, поки маса закипить, і проварюємо буквально 1 хв.
Крок 5. Додаємо ягоди черешні, попередньо вийнявши кісточки. Варимо ще 5 хвилин. І залишаємо варення остигати на 12 годин.
Крок 6. Знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5 хв.
Крок 7. Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо стерильними кришками.
Приємного апетиту!
Варення з черешні без кісточок з лимоном
Варення з черешні без кісточок з лимоном – смачне ласощі з тонким присмаком лимона. Вона стане чудовим доповненням до тостів або ж начинкою для випічки. Ваші домочадці будуть раді баночці такого варення взимку!
Порції: 10
Час готування: 10-15 годин
Склад:
- Черешня – 2 кг
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Лимон – 100 гр.
Процес приготування:
Порада: Цукор – хороший консервант, тому багато хто намагається дотримуватися пропорції 1:1. Але потрібно пам’ятати, що таке варення буде дуже нудотним, і краще взяти цукру менше, але зберігати банки в холодному приміщенні.
Крок 1. Промиваємо черешню, перебираємо і відриваємо хвостики.
Крок 2. Тепер очищаємо ягоди від кісточок і зважуємо, повинно вийти близько 2 кг.
Крок 3. Пересипаємо черешню в каструлю з товстим дном.
Крок 4. Тепер цукор заливаємо водою в окремій каструлі, перемішуємо і ставимо на помірний вогонь до повного розчинення.
Крок 5. Готовим сиропом заливаємо черешню, і залишаємо на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік.
Крок 6. Після цього ставимо каструлю на вогонь, даємо масі закипіти і продовжуємо варити десь півгодини. Знімаємо з варення пінку.
Крок 7. Знову залишаємо варення на 2 години.
Крок 8. Нарізаємо половинку лимона шматочками і відправляємо їх у каструлю з черешнею. Варимо ще півгодини на слабкому вогні, при цьому продовжуємо знімати пінку.
Крок 9. Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам.
Приємного апетиту!
Варення з черешні без кісточок у блендері на зиму
Варення з черешні без кісточок у блендері на зиму – це неперевершений десерт, який подарує вашим рідним частинку літа. Подрібнені в блендері ягоди черешні виділять багато соку, а желатин додасть варенню густоту і приємну консистенцію. Таке варення хочеться варити знову і знову!
Порції: 4-5
Час готування: 45-50 хв.
Склад:
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 100 мл
- Желатин – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо кісточки з черешні і промиваємо в друшляку ягоди.
Крок 2. Даємо їм трохи підсохнути, після чого засипаємо в чашу і за допомогою блендера перетираємо ягоди до стану пюре.
Крок 3. Перекладаємо масу в каструлю, додаємо воду і варимо 5 хв. на помірному вогні.
Крок 4. Засипаємо в каструлю цукор-пісок, збільшуємо вогонь і доводимо суміш до кипіння. Після того, як маса закипить, додаємо желатин, варимо ще півгодини.
Крок 5. Знімаємо каструлю і гаряче варення заливаємо по банкам.
Варення з черешні готово! Всім приємного апетиту!
Новости