чи Знали ви що хачапурі можна приготувати на мангалі?! Цю неймовірну ідею я підгледіла у своїх друзів. Ми відпочивали на дачі, як раптом хтось запропонував приготувати хачапурі з допомогою мангалу. Спочатку ідея здавалася провальною, але результат перевершив себе.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати хачапурі на мангалі легко! Листкове тісто заздалегідь дістаньте з морозилки. Сир «Сулугуні» натріть на крупній тертці, перемістіть в невелику миску. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, вилийте в миску з натертим сиром, трохи посоліть і гарненько перемішайте. З отриманої маси руками сформуйте ковбаску.

З листкового тіста наріжте смужки і тонко розкачайте.

На шампур розподіліть сирну масу, а потім оберніть його тонкою смужкою листкового тіста.

З допомогою гострих ножиць зробіть надрізи на тесті в декількох місцях. Заздалегідь розпаліть мангал, добийтеся ідеального спека і викладіть шампури з хачапурі.

Випікайте хачапурі протягом 7-10 хвилин до золотистої скоринки.

Готові хачапурі подавайте до шашлику зі свіжими овочами. Хачапурі виходять дуже смачними і хрусткими тягнеться з начинкою з сулугуні.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сулугуні