Грузія – чудова країна зі своїми національними стравами і традиціями. Хочу порадити справжній грузинський рецепт хачапурі по-аджарський, який збере вашу родину за обіднім столом. Апетитні хачапурі можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, але краще всього з запалі з жару.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Молоко пряжене – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир Сулугуні – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати справжній грузинський рецепт хачапурі по-аджарськи? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Пряжене молоко трохи підігрійте. Додайте необхідну кількість солі, цукру і сухих дріжджів. Ретельно перемішайте. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Потім в отриману масу розділіть 1 куряче яйце. Ретельно перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Поступово просійте через сито борошно пшеничне. Вимісіть тісто, скачайте в кулю і помістіть в ємність, змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте сухим кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40-50 хвилин. Підготуйте необхідні інгредієнти для начинки.
Сир натріть на тертці. Тісто розділіть на 4 частини і розкачайте. По краях викладіть трохи натертого сиру. Краї скатайте до центру. Зліпіть кінці і надайте форму човники. Потім викладіть на деко, присипаний борошном. В човники викладіть начинку. Курячий жовток збийте, і силіконовій пензликом змастіть краю човників. Деко покладіть розігріту до 180 градусів духовку.
Випікайте хачапурі приблизно 25-30 хвилин. Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5-7 хвилин.
Лист з хачапурі по-аджарськи обережно вийміть з духовки. У кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Зелень ретельно промийте під прохолодною водою, струсіть зайву вологу, а потім наріжте ножем. Подрібненою зеленню присипте хачапурі. Готові хачапурі подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні