Хачапурі по-аджарськи з сулугуні – популярне блюдо, яке має велику кількість варіацій. Хачапурі являє собою випічку з сирною або сирною начинкою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 400 гр.
  • Яйце – 7 шт.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи з сулугуні? Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.

Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а потім додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, а також сухі дріжджі. Добре перемішайте.

Залиште на деякий час, щоб дріжджі почали працювати.

Тим часом візьміть глибоку ємність і з допомогою дрібного сита просійте борошно пшеничне кілька разів, щоб вона наситилася киснем. У центрі зробіть поглиблення і акуратно влийте підійшла опару.

Влийте необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте.

Замісіть м’яке еластичне тісто, при необхідності потроху додаючи борошно. Тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на 30-40 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці. У сирну начинку вбийте 2 курячих яйця і добре перемішайте до однорідної консистенції.

тісто трохи обімніть, а потім розділіть на 5 рівних частин.

Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.

Краї тіста скачайте до центру.

Добре з’єднайте протилежні кінці і надайте тесту форму човники.

Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером. В човники рівномірно викладіть сирну начинку. Краї випічки змастіть збитим жовтком.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 20-30 хвилин.

Після закінчення часу обережно вийміть деко з хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.

Готові хачапурі подавайте на стіл порційно, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі човник з яйцем