Справжня знахідка грузинської кухні, дуже просте, але в теж час неймовірно смачне блюдо, хачапурі. В оригіналі ця випічка готується в спеціальних печах на вугіллі, а в умовах звичайної кухні підійде духовка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло олію – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт хачапурі по-грузинськи класичний рецепт дуже простий! Змішайте в мисці кефір з сіллю, содою, цукром і одним яйцем.

Борошно просійте, невеликими частинами додайте її до кефіру, перемішайте.

Загорніть тісто в харчову плівку, покладіть в холодильник на 50 хвилин.

Потріть сулугуні і другий вид сиру на тертці.

Підготуйте робочу поверхню, добре посипте її борошном. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на 4 частини, розкачати в пласти товщиною по 5 міліметрів.

На кожен коржик покласти сирну начинку, загорніть краї тіста до центру.

Покладіть отримані кульки з тіста на поверхню швами вниз, акуратно розкачати їх в плоскі коржі.

На коржиках зробіть кілька проколів виделкою. Збийте яйце, змастіть їм поверхню коржів.

Температуру духовки встановіть на 200 градусів, випікайте хачапурі 30 хвилин до золотистої скоринки. До столу подавайте хачапурі теплими.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі з сиром в духовці