Грузинський пиріг кубдари готують з дріжджового тіста з начинкою з рубленого м’яса. Основна складність полягає в тому, щоб при розкочуванні шматочки м’яса не прорвали тісто.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Свіжі дріжджі – 15 гр.
  • Вода тепла – 300 мл
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • М’ясо – 600 – 700 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • М’ята сушена – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі кубдари. Дріжджі змішайте з цукром і чайною ложкою борошна, залийте теплою водою, перемішайте і залиште в теплі на 15-20 хвилин. Борошно разом з сіллю просіяти в миску, додайте до них пінисті дріжджі і замісити тісто. Влийте олію і вимісити тісто ще раз. Накрийте миску з тестом чистим рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на годину.

М’ясо для начинки порубаєте гострим ножем, кінзу, цибулю і часник дрібно наріжте, змішайте інгредієнти, додайте спеції за смаком.

Для розкочування підготуйте робочу поверхню, просыпьте її борошном. Тісто розділіть на 5-6 частин, кожен шматок розімніть рукою в коржик. На середину коржика покладіть начинку, кінці тесту зберіть в центрі і добре скріпіть краю. Кожен «колобок» з начинкою розімніть руками або розкачайте качалкою до стану товстої коржі, робіть це акуратно, щоб начинка не порвала тісто. На кожній хлібині зробіть отвір посередині або в декількох місцях проткніть виделкою.

Застеліть деко пекарської папером, змастіть її маслом, покладіть коржі. Запікайте при температурі 200 градусів 25-30 хвилин. Готові гарячі коржі змастіть розтопленим вершковим малому.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з м'ясом