Пропоную приготувати ПП хачапурі по-аджарський, які неодмінно принесуть вам незабутнє задоволення. В сучасному світі велика кількість людей стежить за своїм харчуванням і фігурою. Майже всі страви можна адаптувати під страви «правильного харчування».


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно цільнозернові – 25 гр.
  • Борошно вівсяна – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир знежирений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Сир знежирений – 35 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати ПП хачапурі по-аджарськи. У глибоку ємність викладіть необхідну кількість знежиреного або маложирного сиру, додайте щіпку солі і розімніть вилкою. Потім додайте курячий білок і добре перемішайте до однорідної консистенції. Поступово введіть вівсяну і пшеничну цільнозернове борошно. Замісіть тісто. Кількість борошна регулюйте в залежності від вологості сиру.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Приготоване тісто розділіть на дві рівні частини. Кожну частину сформуйте таким чином, щоб вийшов човник. Змочуйте Руки у воді. Вийшли човники помістіть у форму для запікання, а потім за допомогою силіконової пензлика змастіть курячим жовтком.

Форму помістіть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 20 хвилин. Знежирений сир натріть на дрібній тертці. Потім обережно вийміть форму з хачапурі. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце, присипте натертим сиром і помістіть хачапурі в духовку ще на 10-15 хвилин.

Готові хачапурі акуратно вийміть з духовки і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник