Існує безліч варіацій рецептів хачапурі в залежності від виду тіста, форми готового страви, використання додаткових компонентів в приготуванні. Вашій увазі представлений рецепт хачапурі з бринзою. Приготувати таку страву під силу кожній господині.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Вода – 170 гр.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Сир бринза – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати хачапурі з бринзою, воду необхідно розігріти до температури 36 градусів. Потім додайте до неї дріжджі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо і даємо розчинитися дріжджам.
Додаємо в рідку основу рослинне масло.
Потім додаємо півсклянки пшеничного борошна, перемішуємо всі інгредієнти. Ємність необхідно накрити рушником і поставити на 40 хвилин у тепле місце.
Через деякий час опара почне пузиритися і пінитися, після цього слід додати решту борошно пшеничне. Ретельно замішуємо тісто і залишаємо його на 10 хвилин. Включаємо прогріватися духовку до температури 180 градусів.
Поки тісто настоюється, підготуємо начинку. Подрібнюємо На крупній тертці бринзу. Додаємо до сиру яйце і вершкове масло (20 г).
Настоявшееся обминаємо тісто і потім ліпимо хачапурі. Для початку необхідно зробити круглу корж, діаметр якої приблизно 10 див.
Далі викладаємо на тісто частину начинки.
Потім збираємо краї тіста разом, тим самим формуючи кульку.
Форму, в якій буде випікатися хачапурі, присипаємо невеликою кількістю борошна. Далі викладаємо у форму тісто у вигляді кульки і акуратними рухами розподіляємо його по формі. В окрему ємність відправляємо яйце і збиваємо його виделкою. Потім змащуємо хачапурі збитим яйцем і зверху посипаємо бринзою. Відправляємо випікатися хачапурі в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Готовий хачапурі необхідно змастити розтопленим вершковим маслом.
Подаємо страву в гарячому вигляді, розрізаючи його на шматочки.
Приємного вам апетиту!
Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-мегрельські