Рекомендую приготувати швидкі хачапурі на сковороді. Тісто для страви готується на кефірі і не вимагає багато часу. Ароматні коржі подають до чаю або до основних страв з м’яса.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі на сковороді на кефірі. Підготуйте необхідні продукти для хачапурі.

В глибоку ємність вилийте кефір, додайте харчову соду, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте. Кислота кефіру погасить харчову соду, маса збільшиться.

70 грамів вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Розтоплене масло додайте в кефірну масу.

Потім просіяти пшеничне борошно. Ретельно перемішайте.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Тісто зберіть в кому і викладіть на поверхню столу, ретельно вимісіть тісто.

Тісто розділіть на чотири частини. Кожну частину розкачати в коло, в центр покладіть начинку з натертого сиру.

Кінці тіста з’єднайте в центрі і добре зліпіть.

Переверніть слепленной стороною вниз і розкачайте з допомогою качалки в коло.

На розігріту сковороду акуратно викладіть хачапурі, обсмажте на середньому вогні близько 5 хвилин, накривши кришкою.

З допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин під кришкою.

Хачапурі викладіть на тарілку і змажте шматочком вершкового масла.

Таким чином, посмажте всі хачапурі, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі по-имеретински