Досвідчені кулінари не дадуть збрехати, що хачапурі – це блюдо, яке має безліч варіантів приготувань. У цьому рецепті ми представимо вашій увазі варіант приготування імеретинських хачапурі, відмінною рисою яких є кругла форма.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 350 мл
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сир Сулугуні – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати хачапурі в домашніх умовах? Цукор з сіллю і дріжджі заливаємо теплою водою. В отриману однорідну масу необхідно додати просіяне борошно і рослинне масло. Все необхідно ретельно перемішати. Потім накриваємо масу плівкою і ставимо в тепле місце.

Чекаємо на сорок хвилин. Після закінчення часу висипаємо в тісто решту борошна, добре все вимішуємо і знову залишаємо в теплому місці на десять хвилин.

Тим часом промиту зелень необхідно подрібнити, а сир натерти на тертці.

Сир і зелень з’єднуємо і перемішуємо.

Тісто розділяємо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачуємо і викладаємо по центру начинку.

Потім краю необхідно защипить і злегка пройтися качалкою по сформованому хачапурі.

Обсмажуємо хачапурі на сковорідці до утворення золотистої скоринки.

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сулугуні