В даному рецепті вам пропонується трохи відійти від класики і приготувати хачапурі з сиром. Ніжна з вершковим смаком коржик в поєднанні з тягучою сирно-сирною начинкою припаде до смаку всій вашій родині. Тісто замішуємо на йогурті або кефірі. Запікаємо хачапурі в духовці, а в начинку можна додати трохи напівтвердого сиру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір або Йогурт – 250 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 300 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі з сиром в духовці. Спочатку замісіть тісто для хачапурі. Заміс зробіть руками або кухонним комбайном з насадкою для тіста. В чашу комбайна розбийте яйце, додайте шматочок масла, налийте злегка підігрітий йогурт або кефір і все перемішайте.
В миску насипте просіяне на сито борошно і перемішайте її з сіллю і содою. Потім поступово додавайте борошно в чашу комбайна і замісіть тісто.
Воно повинно вийти липке, еластичне і зібратися в один ком. Замішане тісто прикрийте серветкою і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання.
Для приготування начинки в окремий посуд покладіть сир. Шматочок сиру (пошехонського, російського або сулугуні) натріть на крупну тертку і перекладіть до сиру. Додайте в начинку яйце, нашатковану свіжу зелень (кріп, кінзу або петрушку) і подрібнений часникодавку часник. Начинку добре перемішайте.
Приготоване тісто скачайте в одну ковбаску і розділіть на 8 однакових шматочків. Кожен шматочок розкачати в корж.
У центр кожного коржика покладіть хорошу порцію сирної начинки і ретельно заліпіть краю коржі. Сформуйте її в невелику кульку.
Кульки з начинкою переверніть, щоб шов був знизу, розімніть спочатку руками, а потім качалкою акуратно розкачати їх у коржі товщиною до 1 см і діаметром до 15-17 див.
Обережно перекладіть хачапурі на деко, змащене маслом. Кожну корж наколіть в декількох місцях виделкою і змастіть збитим білком.
Запікайте хачапурі з сиром в духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин. Приготовлені хачапурі перекладіть з дека на тарілку, намажте вершковим маслом, трохи остудіть і подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і сиром в духовці Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі