Неймовірно швидкий рецепт хачапурі. Інгредієнти для тіста потрібно просто змішати, а отриману суміш вилити на гарячу сковорідку. Обсмаженої до рум’яної скоринки, хачапурі виходить ніжним і соковитим, сир всередині тягнеться і формує особливу рухливу структуру. Це відмінний варіант ситного, швидкого і смачного сніданку. За бажанням, в тісто можна додати улюблену свіжу зелень, попередньо подрібнену ножем – це зробить хачапурі ще пахучіше.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для смаження
Процес приготування:
В миску розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі. Виливаємо молоко і розмішуємо всі разом за допомогою віночка до однорідності. Висипаємо борошно і ще раз розмішуємо.
Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо його в миску з приготованим тестом. Перемішуємо ложкою.
Сковорідку, в якій будемо смажити хачапурі, розігріваємо до гарячого стану. Кладемо вершкове масло і даємо йому розподілитися по дну сковороди. Виливаємо тісто і ложкою трохи розрівнюємо тертий сир. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо хачапурі на середньо-низькій температурі протягом двох хвилин.
Широкою плоскою лопаткою перевертаємо хачапурі на іншу сторону і продовжуємо смажити ще пару хвилин до рум’яного кольору без кришки.
Готовий хачапурі викладаємо на тарілку і відразу подаємо до столу, поки він гарячий.
Приємного апетиту!
Ледачі хачапурі Ледачі хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороді