Хачапурі човники начиняють сиром і в кінці приготування вбивають у нього яйце. Ця випічка виходить дуже ситним, тому хачапурі можна сміливо вживати в якості повноцінного перекусу або обіду. Сирна начинка, хрусткі бортики, тонке тісто – це все про випічці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 250 гр.
  • Сир Адигейський – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати хачапурі човником. Воду змішуємо з молоком, нагріваємо рідини до теплого стану, потім додаємо до них цукровий пісок і сухі дріжджі. Перемішуємо і залишаємо суміш на 10 хвилин.

Після цього додаємо в рідку основу яйце, додаємо сіль і рослинне масло. Інгредієнти перемішуємо.

Далі необхідно просіяти пшеничне борошно і додати її в робочу ємність.

Замішуємо тісто. Воно повинно вийти ніжним, м’яким і еластичним. Працюємо руками до тих пір, поки тісто не перестане липнути. Потім кладемо тісто в чисту ємність, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Через деякий час обминаємо тісто руками і залишаємо ще на 30 хвилин. Включаємо духовку на 200 градусів.

Поки тісто настоюється, приготуємо начинку. Адигейський сир сулугуні натираємо на крупній тертці.

Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до тертому сиру. Все перемішуємо. Спробуйте сирну начинку на смак. Якщо буде необхідно, додайте трохи солі.

Готове тісто розділіть на 4 рівні частини і розкачайте з них тонкі овали.

По двох краях викладаємо невелику кількість сирної начинки.

Далі звертаємо сторони з начинкою в трубочку, зводячи їх до центру. Вийдуть вали, всередині яких буде начинка.

Наступний крок – слід скріпити краю заготовки, щоб вийшов човник. Після цього бортики розводимо трохи в сторони і кладемо по центру сирну начинку.

Викладаємо хачапурі на деко, попередньо застелений пергаментом. Відправляємо випікатися в гарячу духовку приблизно на 20 хвилин.

Практично готові хачапурі виймаємо з духовки. За допомогою ложки необхідно злегка розірвати сирну начинку і влити туди сире яйце. Ставимо випічку в духовку ще на кілька хвилин. Білок повинен схопитися, а жовток залишитися в рідкому стані.

На начинку гарячої випічки кладемо по невеликому шматочку вершкового масла. Подаємо хачапурі до столу в теплому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник