Якщо ви дуже любите домашні супи, тоді цей рецепт точно доведеться вам за смаком. Сьогодні я розповім про незвичайно смачний рецепт харчо, приготованого з баранини з використанням ткемалі. Блюдо відмінно зігріє вас осіннім або зимовим днем.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранина – 700 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Ткемалі – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування харчо з баранини з ткемалі? Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою або дрібним ситом, зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 1 годину. Рис добре промийте кілька разів і замочіть у воді.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кубиками. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і трохи обсмажте, періодично помішуючи.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці і викладіть до припущенному репчатому луку. Обсмажте до м’якості.
Потім додайте ткемалі і томатну пасту. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.
Після чого додайте улюблені спеції. Я додала чорний мелений перець і сіль. Добре перемішайте.
Коли баранина практично звариться, додайте в каструлю попередньо замочений рис, слив воду, в якій він замочувався. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.
Добре посоліть і ретельно перемішайте.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими кубиками і викладіть в каструлю. Приготовану засмажку акуратно перекладіть в каструлю з рисом.
Часник очистіть від лушпиння, промийте, наріжте гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Додайте в харчо разом з хмелі-сунелі. Кількість спецій регулюйте у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями. Ретельно перемішайте.
В каструлю, додайте лавровий лист, попередньо обдавши його крутим окропом. Готуйте харчо на мінімальному вогні 15-20 хвилин.
Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте харчо настоятися 15-20 хвилин. Ароматний гострий суп харчо з баранини з ткемалі подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з баранини Харчо з баранини з картоплею Харчо з баранини з рисом Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з рисом Харчо з часником