Якщо ви дуже любите домашні супи, тоді цей рецепт точно доведеться вам за смаком. Сьогодні я розповім про незвичайно смачний рецепт харчо, приготованого з баранини з використанням ткемалі. Блюдо відмінно зігріє вас осіннім або зимовим днем.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 700 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 150 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Ткемалі – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування харчо з баранини з ткемалі? Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою або дрібним ситом, зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 1 годину. Рис добре промийте кілька разів і замочіть у воді.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кубиками. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і трохи обсмажте, періодично помішуючи.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці і викладіть до припущенному репчатому луку. Обсмажте до м’якості.

Потім додайте ткемалі і томатну пасту. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала чорний мелений перець і сіль. Добре перемішайте.

Коли баранина практично звариться, додайте в каструлю попередньо замочений рис, слив воду, в якій він замочувався. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.

Добре посоліть і ретельно перемішайте.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими кубиками і викладіть в каструлю. Приготовану засмажку акуратно перекладіть в каструлю з рисом.

Часник очистіть від лушпиння, промийте, наріжте гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Додайте в харчо разом з хмелі-сунелі. Кількість спецій регулюйте у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями. Ретельно перемішайте.

В каструлю, додайте лавровий лист, попередньо обдавши його крутим окропом. Готуйте харчо на мінімальному вогні 15-20 хвилин.

Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте харчо настоятися 15-20 хвилин. Ароматний гострий суп харчо з баранини з ткемалі подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з баранини Харчо з баранини з картоплею Харчо з баранини з рисом Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з рисом Харчо з часником