Харчо з свинини по-грузинськи – незвичайний рецепт, яким з превеликим задоволенням хочу поділитися. Процес приготування страви досить простий. Особливо смачним харчо виходить в холодну пору року, суп відмінно зігріває і насичує.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 75 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1,5 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування харчо з свинини по-грузинськи. Свинину промийте, викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, викладіть до м’яса.

Моркву очистіть від шкірки, відріжте шматочок, додайте в каструлю.

Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Потім зменшіть вогонь і варіть 40-50 хвилин.

ріпчасту цибулю і моркву наріжте гострим ножем.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізані овочі і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

До обсмаженою овочам додайте томатну пасту і ополоник м’ясного бульйону. Перемішайте і готуйте на повільному вогні кілька хвилин.

Помідори добре вимийте, очистіть від плодоніжок і шкірки, попередньо обдавши окропом. Дрібно наріжте і викладіть в сковороду.

Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів.

Коли свинина повністю звариться, акуратно вийміть її з киплячого бульйону, трохи остудіть і відокремте від кісток. Потім наріжте середніми шматочками однакового розміру.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.

Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, подрібніть до однорідної консистенції з допомогою качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.

В каструлю з бульйоном викладіть промитий рис, нарізану свинину, приготовану зажарку, подрібнений часник і волоські горіхи.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль.

Гарненько перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Зніміть з вогню і дайте страві настоятися 15 хвилин.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.

Харчо з свинини по-грузинськи подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Харчо з волоськими горіхами Харчо з свинини з рисом Харчо з томатною пастою Харчо з часником