Харчо з свинини по-грузинськи – незвичайний рецепт, яким з превеликим задоволенням хочу поділитися. Процес приготування страви досить простий. Особливо смачним харчо виходить в холодну пору року, суп відмінно зігріває і насичує.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 75 гр.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1,5 ч. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування харчо з свинини по-грузинськи. Свинину промийте, викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, викладіть до м’яса.
Моркву очистіть від шкірки, відріжте шматочок, додайте в каструлю.
Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Потім зменшіть вогонь і варіть 40-50 хвилин.
ріпчасту цибулю і моркву наріжте гострим ножем.
добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізані овочі і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.
До обсмаженою овочам додайте томатну пасту і ополоник м’ясного бульйону. Перемішайте і готуйте на повільному вогні кілька хвилин.
Помідори добре вимийте, очистіть від плодоніжок і шкірки, попередньо обдавши окропом. Дрібно наріжте і викладіть в сковороду.
Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.
Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів.
Коли свинина повністю звариться, акуратно вийміть її з киплячого бульйону, трохи остудіть і відокремте від кісток. Потім наріжте середніми шматочками однакового розміру.
Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.
Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, подрібніть до однорідної консистенції з допомогою качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.
В каструлю з бульйоном викладіть промитий рис, нарізану свинину, приготовану зажарку, подрібнений часник і волоські горіхи.
Після чого додайте улюблені спеції. Я додала хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль.
Гарненько перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Зніміть з вогню і дайте страві настоятися 15 хвилин.
Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.
Харчо з свинини по-грузинськи подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з свинини з рисом Харчо з томатною пастою Харчо з часником