Харчо – традиційний національний грузинський суп, приготований з яловичини з рисом, горіхами і ткемалі. Класичний харчо досить пряний, гострий. Я хочу поділитися рецептом харчо з баранини по-грузинськи. Перше блюдо виходить неймовірно ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 1 л
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Помідори консервовані – 400 гр.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Кінза – 1 пучок

Процес приготування:

Рецепт приготування харчо з баранини по-грузинськи смачний! Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Кінзу сполосніть під водою. Перець чилі вимийте. Овочі та зелень викладіть в каструлю, додайте лавровий лист. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть під кришкою до готовності.

В казан або каструлю з товстим дном налити невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть попередньо подрібнену цибулину і 1 перець чилі, за бажанням заздалегідь видаліть насіння. Обсмажте кілька хвилин.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і дрібно наріжте. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Приготовану баранину відокремте від кісток і дрібно наріжте, після чого додайте до обсмаженою овочам. Бульйон процідіть, і влийте в ємність.

Часник очистіть від лушпиння, а потім роздушіть на дошці плоскою стороною ножа, додайте насіння коріандру і налийте трохи олії.

Потім додайте попередньо подрібнену кінзу, з допомогою гострого ножа подрібніть і розітріть спеції.

Подрібнену масу викладіть в суп.

Потім додайте консервовані помідори. Волоські горіхи дрібно нарубіть гострим ножем і додайте в харчо. Додайте сіль, мелену паприку і чорний мелений перець за смаком. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.

Ароматне харчо подавайте порційно, прикрасивши подрібненої кінзою.

Насолоджуйтеся апетитним харчо з баранини по-грузинськи!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з волоськими горіхами Харчо з часником Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами